Календар “Перпендикулярчета 2021”

Владимир Конушлиев Новини

Вие как заграждате важните дати на календара? С квадратчета или с кръгчета? Ние, във Велоклуб “Крива спица”, използваме перпендикулярчета!

Ако искате да ги рисувате и вие, заповядайте на чисто новата ни серия от събития – “Перпендикулярчета!”

Какво ще ви предложим?

Неподправено, свежо, пълнозърнесто, здравословно, яко и природосъобразно планинско колоездене, такова, каквото Планината го е създала за нас, в най-висша и най-недисциплинирана форма – “All Mountain”.

Дисциплината, в която под надслов “Перпендикулярна вселена” вече 14-години успешно покръстваме стотици, познати и непознати, но щастливи колоездачи в необятната родопска шир.

Това е дисциплината, която диктува Планината. Има и нагоре, има и надолу, има и равно. И във всяко от тези направления има и трудно, и предизвикателно! Дисциплина по пътеки, които стотици стъпала – човешки, животински, са изписали по гънките на планината, под зоркия поглед на нейните върхове. Дисциплина, в която състезанието е просто и има едно правило – избягай от реалността! Дисциплина, в която няма часовник, защото времето спира.

За изкушените в тази дисциплина сме подготвили ежемесечни изпитания – “Перпендикулярчета”, в 2 и 3-дневни варианти, по едно всеки месец, всяко със собствен характер.

За успешното преминаване през “Перпендикулярчето”, се изисква:

  • Любов и уважение към Планината;
  • Технически изправен велосипед, подходящ за перпендикулярни маршрути;
  • Каска за колоездене и глава с бръмбари, която да я носи 🙂
  • Ръце и крака към описаната горе глава със средно ниво умения за управление на планински велосипед;
  • Раничка с необходимата екипировка и храна;
  • За преходите с нощувки на открито – екипировка за бивакуване;

Участниците се допускат до изпитателните полигони след предварително записване за всяко Перпендикулярче и след дарение към Велоклуб “Крива спица” в размер на 100 лв за 3-дневните формати и 70 лв за 2-дневните. Клубът осигурява Криви водачи по маршрута, застраховка, транспорт на екипировка и личен багаж за бивакуване от стартовата точка до лагерите и обратно, както и гаранция за отлична оценка 🙂

Ами хайде, какво чакате? Грабвайте молива и календара и да рисуваме Перпендикулярчета! 

Менюто е както следва:

Очакваме ви!