Крив Календар 2024

Димана Ганчева Новини

Крив календар за 2024 година

“Ало, ало! Слушайте внимателно”! Крива спица има да направи важно предпразнично обръщение към широките велосипедни маси. Ще го повтаряме колкото пъти се наложи 🙂

Най-напред са пожеланията да изкарате чудесно по празниците! Да срещнете безкрайно разбиране и неотклонна подкрепа за колоездачните си мечти! Да сте бодри и здрави, също отвреме-навреме криви, но винаги добри с хората, фауната и флората, със света и себе си като цяло! Вие го можете.

Велоклуб “Крива спица” ще е с вас и през 2024 г., за да ви даде, ако не всичко, то поне част от щастието, което заслужавате.

В ядрото на програмата ни остават 101 Sерпентини, Перпендикулярната вселена и 24-часовият маратон. Около тях обещаваме още сродни или по-различни прояви на обладалия ни крив велосипеден дух.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

101 Sерпентини
Линк към събитието: https://fb.me/e/1OlYsIkVq
Официалната ни програма започва на 15-16 юни 2024 г., когато ще проведем приятелската сбирка по завиване – 101 Sерпентини. Идеята остава същата. Намерили сме една засукана, без да е страшна пътека над гр. Лъки в Родопите, която – не се шегуваме – има точно 101 един завоя. Всеки колоездач се опитва да мине по пътеката с възможно най-малко стъпвания, като извън обособените специални етапи има право да си почива. Приоритет е не  скоростта, а чистото каране. Не е нужно да сте Бок на завиването. Напротив! На събитието идват карачи с различни възможности. По-добрите показват на по-плахите. По-неуверените стават по-добри. Радостта от живота е неизменна.

През 2023 събрахме рекорден брой участници и спретнахме страхотен палатков лагер. Имаше наливна бира огън и парти, както си му е реда. Ако не караш можеш да дойдеш за почивка, бивак и разходки в района, определено има какво да се види.

Новостта през 2024 г. е, че самите 101 Sерпентини ще бъдат предхождани от подготвителен лагер.
Месец преди това на 18 и 19 май 2024 г. ще ви заведем на три пътеки със сходен характер. Някои от нашите завиващи специалисти ще ви помогнат да се почувствате у дома насред дивото и кривото на Родопите.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Перпендикулярна вселена 18
В горещия следобед на лятото, от 7 до 11 август е Перпендикулярна вселена 18+.
Отбелязваме нещо като пълнолетие на това най-култово велосипедно преживяване. Ще бъде без задръжки и с много новости, както повелява възрастта 😉 В рамките на пет дни ще ви разходим в две планини и поне две вселени. Всеки ден включва от 30 до 40 км красиво каране, достъпно за всеки колоездач с приличен планински опит и средна физическа издръжливост. Тръгваме от едно място, спим на следващо и така няколко пъти, докато затворим кръга. Подготвили сме транспорт за вашия бивачен инвентар и храна. Доброто настроение, карането и жаждата за приключение си ги носете сами.

Местата за Перпендикулярната вселена са ограничени и затова регистрацията започва още през февруари. Местата се изчерпват… за 15-20 мин. Имайте предвид!

Ако не успеете да се впишете навреме в Перпендикулярната, през цялата година нашите криви водачи са подготвили нейни мини версии – Перпендикулярчета. Те траят обикновено по 3 дни и включват пътеки и маршрути от перпендикулярния свят на Крива спица.Перпендикулярчета 2024

  • 26-28 Април, Кърджали – Източно Родопски Камъни;
  • 23-26 Май, Ардино – Дяволски Потайности;
  • 28-30 Юни, Триград – Три-скални Възвишения;
  • 02-04 Август, Сърница – Беслет;
  • 06-08 септември, Орехово, Модър – Четирите Рида;
  • 18-20 Октомври, Нареченски Бани – Зареница.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

24-часовият маратон
Линк към събитието: https://fb.me/e/61xKSdmem
Ако не знаете какво е 24-часовият маратон по планинско колоездене или пък само сте чували, е крайно време да запазите 14 и 15 септември на 2024 г. Регламентът е прост. Стартирате в събота на обяд и финиширате в неделя по същото време. “Сами си преценяте” колко и как да карате. Можете да се предизвикате до краен предел, може и да се забавлявате. Можете да го правите сам, в двойка с приятел, в щафета от двама или четирима, с детето или с мама и тате. Трасето остава около с. Мътеница до Хисаря, но и този път ще има интересни промени. Ще бъде у-ни-кал-но!!

“Крива кани”
По-импровизирани като дати ще останат нашите отворени инициативи “Крива кани”. Ще започнат още през ранната пролет със сравнително кратки и леки маршрути, подходящи за прохождащи в колоезденето ентусиасти. Този формат събра доста желаещи, което може само да ни радва!
Следете нашия фейсбук канал за актуална информация. Локациите ще бъдат разнообразни.

Карайте с мярка, обичайте без! Светли празници от Крива спица!

За връзка с нас:
Адрес: Пловдив 4004, ул. „4-ти януари“ 34, офис 11
Телефони: +359888001598, +359879368320, +359886437703
Имейл: info@kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org/