Изкривявания през 2022 годинa

Димитър Щуров Новини

Още не е дошла новата 2022 година, но от Крива спица вече сме готови да пожелаем на всички любители на природата и активния живот да са прави, здрави и вдъхновени за нови приключения и изпитания!

Веднага ще попитате какви са тези „изкривявания“ тогава? Пък и ни ги навират за година напред?

Обяснението е много красиво. Съществува една ексцентрична (т.е. почти „крива“) теория за произхода на вселенската тъмнина. Когато гледате нощем към небето, насред безбройните звезди, галактики и други неидентифицирани светли точки, виждате и много чернота. Вселената, казват, е безкрайна и на теория в тази безкрайност трябва да има толкова много светлина, че пред взора ни да няма никаква тъмнина. Да, ама не! В най-далечните си краища вселената се раздува с толкова голяма скорост (по-висока от светлинната), че светлината, която излъчват тамошните тела, няма време да ни достигне. Преди да е потеглила светлината към нас, тя се е отдалечила още повече. Нещо такова.

Мракът е светлина, която още пътува към нас, и ако не се забързаме към нея, скоро няма да ни огрее…

Е! Точно по този начин „изкривяванията“ на Крива спица ви изправят. Правете планове, задвижете се и елате с нас, кривите, за да ви изправим и през 2022 г.!

Къде и как? Запазете датите!

През 2022 г. перпендикулярната вселена ще се състои между 23 и 27 юли. Записването ще отвори доста по-рано – на 22 февруари. Понеже всяка година трудно се разбира точно кога са се изчерпали всички места, този път ще процедираме различно. Регистрационната форма няма да има ограничение на местата, но ще допуска желаещи само в рамките на 48 часа. Първите 100 преварили, ще заварят… От останалите ще допуснем 5 случайно избрани мъже и 5 „случайно“ определени жени ;). Накратко, с малко повече късмет можете да се уредите, дори ако не сте сред най-бързите 100. Да видим как ще работи?!

24-часовият маратон го планираме за 10 и 11 септември. Изданието през 2021 г. си постави по-високи цели. Да видим с какво ще ви изненадаме през 2022 г. Със сигурност ще има ранно записване – от 01.06 до 28.08, а по-нерешителните ще могат да се присъединят и по-нататък – от 28.08 до 06.09, но при 50% по-високи такси.

Месец след това ще можете да се поизкривите до крайна степен на 101 Sерпентини. Ще ви се завие свят от завиване на 8 и 9 октомври, 2022 г. Записването ще е от 14 септември до 5 октомври.

За по-дребните изкривявания от рода на „перпендикулярчетата“ и редовните инициативи „Крива Кани“ следете нашата страница и фейсбук канали…

Ще има за всички от сърце!