Зарежда Събития

Предстоящи Събития

Събития Search and Views Navigation

Събитие Views Navigation

май 2021

Перпендикулярче: Караджов Камък

15 май - 16 май
с. Тополово с. Тополово,България + Google Map
70лв.

С предлятното затопляне се преместваме постепенно към Западни Родопи, но оставаме на “каменна” тематика. Маршрутът ни ще бъде “класически” отвсякъде - ще посетим емблематични скални феномени и свети места - Белинташ, Караджов Камък, Кръстова гора, и ще покараме по емблематичните пътеки на пловдивската дружина.

Виж повече »

Перпендикулярче: Първенецът на Балканa

29 май - 30 май
гр. Карлово гр. Карлово,България + Google Map
70лв.

Стара Планина! Балкан, чуден и необятен, богат на история, богат и на природа. Едно от най-ценните му богатства, разбира се, са водопадите, и кога да го посетим, ако не в късна пролет, когато са най-пълноводни и най-внушителни?

Виж повече »

юни 2021

101 Sерпентини 2021 г.

13 юни
град Лъки, гр. ЛъкиБългария + Google Map
40лв.

Приятели! И тази година няма да пропуснем да организираме състезанието 101 Sерпентини, за да намерим тазгодишния цар на серпентините! За тези от вас, които някак си са пропуснали да посетят предишните формати на събитието, 101 Sерпентини е надпревара по майсторско завиване с планински велосипеди по предизвикателните серпентини, които са налични само и единствено в гр. Лъки ;)  Не пропускайте да прочетете нашия хумористичен поглед върху състезанието: Нова ваксина 101S в борбата срещу CONTRA-29 И също да изгледате чудесното видео, което…

Виж повече »

юли 2021

15-то Перпендикулярно заседание

17 юли @ 11:00 - 21 юли @ 14:00
гр. Смолян Смолян,България + Google Map
80лв.

През 2021 г. Петнадесетото издание на Перпендикулярната вселена ще има съдбовен характер. Както споменахме в предварителния ананонс на събитието, във втората половина на юли, между 17-ти и 21-ви, Велоклуб Крива спица ще води дело срещу неизвестен извършител за нанасяне на тежки велосипедни щети през цялата изминала година. Ще си връщаме! За да бъдем убедителни, имаме нужда от свидетели - не по-малко от 100. Основните показания ще бъдат направени по гръцката граница, а ключовото заседание по делото ще е в местността…

Виж повече »

Перпендикулярче: В сърцето на Западни Родопи

23 юли - 25 юли
с. Грохотно с. Грохотно,България + Google Map
100лв.

Следвай сърцето си - е казал мъдреца. Слушаме го, и попадаме на правилното място в правилното време - в градът ще бъде жега, а сърцето на Западни Родопи - хлад и свобода. Ще обиколим класически, но златни и неомръзващи места в планината на Орфей.

Виж повече »

август 2021

Перпендикулярче: Чудните Мостове

13 август - 15 август
с. Оряхово с. Оряхово,България + Google Map
100лв.

В разгара на лятото, ще потърсим прохлада под сянката на връх Персенк и Чудните Мостове - емблематични забележителности на Западни Родопи. Основното ни ястие ще бъдат класически родопски пътеки, под сенките на вековни борове, поръсени с древнотракийски камъни. За гарнитура ни очакват упояващи черни пътища, а за десерт - сладките ягодови полета на с. Осиково!

Виж повече »

септември 2021

Перпендикулярче: По следите на Орфей

4 септември - 6 септември
гр. Девин гр. Девин,България + Google Map
100лв.

Вековни гори, водопади, буйни реки и древни мостове - как да не станеш легендарен певец, ако бродиш такива места? Макар че, ако по времето на Орфей имаше колела, каквито има днес, едва ли щеше да си играе с арфата...

Виж повече »

Петнадесети 24-часов маратон – издание за 2021 г.

11 септември @ 13:00 - 12 септември @ 13:00
с. Мътеница Мътеница,България + Google Map
30лв.

Когато 24-часовият маратон по планинско колоездене за 2020 г. приключи, "Крива спица" си даде обещание, че през 2021 г. ще го направим още по-добре. Единственият начин да проверите дали ще си изпълним обещанието, е да дойдете, да поканите приятелите си, да доведете семейството и да покарате здраво. Останалото очаквайте от нас! Това петнадесето (15) по ред издание на 24-часовия маратон по планинско колоездене ще се придържа към познатия формат. В рамките на едно денонощие колоездачите ще трябва да направят възможно…

Виж повече »

октомври 2021

Перпендикулярче: Изворите на р. Арда

1 октомври - 3 октомври
гр. Смолян Смолян,България + Google Map
100лв.

Това Перпендиклуярче сме го забъркали с богат микс от съставки - природни феномени - изворите на р. Арда и пещера Ухловица, културно наследство - гробът на “Руфинка”, и байкърски сладости, в лицето на автентични западно-родопски пътеки.

Виж повече »

Перпендикулярче: Между Изтока и Запада

29 октомври - 31 октомври
с. Гълъбово с. Гълъбово,България + Google Map
100лв.

Източни и Западни Родопи - всеки дял е със свой уникален характер и уникални богатства. В това Перпендикулярче ще съчетаем и двете в едно, прескачайки от едните в другите. Разбира се, пътеките, които сме подбрали ще ви оставят да се чудите, кой дял ви харесва повече. Правилният отговор е - и двата!

Виж повече »
+ Export Events