101 Sерпентини – обучение в Пловдив по майсторско завиване

Димитър Щуров Новини

Не сте забравили, че 6-тото издание на 101 Sерпентини предстои да се проведе на 15-16 юни отново в гр. Лъки, Родопите.

Какво представлява форматът?

Това е надпревара, в която няма значение скоростта на минаване по трасето. Основен фактор е техничното, по-бавно, но правилно минаване на серпентини. Най-важно е желанието за забава и споделяне на емоциите с останалите участниците.

Не мога да карам серпентини!!! Затова няма да участвам на това мероприятие.

Чуваме често това оправдание! За да ви помогнем да се почувствате по-сигурни в тези два дни, искаме да споделим своя опит с вас.

Ще потренираме и ще се забавляваме, преди всичко! Надяваме се, че ще ви дадем полезни съвети и най-важното ще ви помогнем да станете по-уверени във вземането на технични участъци тип серпентини.

Ето и какво сме подготвили!

Планирали сме две издания на обучението: едно в Пловдив и едно в София. Всеки, който не се чувства достатъчно уверен да се включи в надпреварата, може да заповяда на 13 и 14 Април в Пловдив.

Дата за София ще обявим съвсем скоро!

Регистрация за обучение!

Програма обучение ден 1, 13-април:

Първи ден (13-ти април) се събираме в Пловдив на Младежки хълм и ще се опитаме да помогнем на желаещите да преодолеят страха от завиване. Предвидили сме няколко клубни, Криви хора, които ще ви отделят време и внимание. Заповядайте в на 13.04 в 10:00 часа, широкото пространство със стълбите. Мястото на срещата: ТУК.

Побързайте, бройката на участниците е ограничена!

Програма бучение ден 2, 14-април

Втори ден (14-ти април) ще проверим наученото “на терен”. С по-уверените ще се отправим към една пътека над Бачково. На по-заSуканите участъци ще спираме, ще повтаряме и ще се надъхваме.Ниво на трудност средно към трудно. 28 км с 800 метра денивилация. Първите 10 километра са по асфалт. Следващите 10 км са по черни пътища и последните 7 км са спускане по пътека с над средна трудност, като последните 200 метра са най-трудни, тези със серпентините. Място на събиране село Яврово в 10:00 – 10:30 часа.

Тъй като мястото на тръгване Яврово и мястото на финала Бачково са различни, ние ще осигурим извозване на шофьорите. Ще е добре да се групирате по коли, няколко човека, за да не правим два курса с буса.

Условия за участие:

  • Изправен велосипед (задължително);
  • Наколенки (задължително);
  • Ръкавици и налакътници (задължително)
  • Ниво на трудност: средно към високо
  • Събитието е безплатно с обучителна цел!