Зарежда Събития

Минали Събития

Събития Search and Views Navigation

Събитие Views Navigation

април 2021

Перпендикулярче: Източнородопски камъни

16 април - 18 април
г. Кърджали Кърджали,България + Google Map
100лв.

“Колкото по-на изток, толкова по-на изток!” - може би това щеше да каже Мечо Пух, ако беше байкър и природолюбител. Докато температурите са “таман”, ще се възползваме от условията да се насладим на многобройните светилища, скални феномени и девествени пътеки в малко познатите родопски кътчета на изток от Къдржали. В този район температурите ще са подходящи за да изтупаме миналогодишния прах от палатките и ще нощуваме на открито :)

Виж повече »

май 2021

Перпендикулярче: Караджов Камък

15 май - 16 май
с. Тополово с. Тополово,България + Google Map
70лв.

С предлятното затопляне се преместваме постепенно към Западни Родопи, но оставаме на “каменна” тематика. Маршрутът ни ще бъде “класически” отвсякъде - ще посетим емблематични скални феномени и свети места - Белинташ, Караджов Камък, Кръстова гора, и ще покараме по емблематичните пътеки на пловдивската дружина.

Виж повече »

юни 2021

101 Sерпентини 2021 г.

13 юни
град Лъки, гр. ЛъкиБългария + Google Map
40лв.

Приятели! И тази година няма да пропуснем да организираме състезанието 101 Sерпентини, за да намерим тазгодишния цар на невъзможните завои!  \n\nРегистрация за майстори-завивачи\n\nРегистрация за доброволци-помагачи\n\nЗа тези от вас, които някакси са пропуснали да посетят предишните формати на събитието, 101 Sерпентини е надпревара по майсторско завиване с планински велосипеди по предизвикателните серпентини, които са налични само и единствено над гр. Лъки ;)   Научете повече от нашия хумористичен анонс за тазгодиншото издание - Нова ваксина "101S" в борбата срещу CONTRA-29 \n\n …

Виж повече »

Перпендикулярче: Първенецът на Балканa

26 юни - 27 юни
гр. Карлово гр. Карлово,България + Google Map
70лв.

Стара Планина! Балкан, чуден и необятен, богат на история, богат и на природа. Едно от най-ценните му богатства, разбира се, са водопадите, и кога да го посетим, ако не в късна пролет, когато са най-пълноводни и най-внушителни?

Виж повече »

юли 2021

15-то Перпендикулярно заседание

17 юли @ 11:00 - 21 юли @ 14:00
гр. Смолян Смолян,България + Google Map
80лв.

През 2021 г. Петнадесетото издание на Перпендикулярната вселена ще има съдбовен характер. Както споменахме в предварителния ананонс на събитието, във втората половина на юли, между 17-ти и 21-ви, Велоклуб Крива спица ще води дело срещу неизвестен извършител за нанасяне на тежки велосипедни щети през цялата изминала година. Ще си връщаме! За да бъдем убедителни, имаме нужда от свидетели - не по-малко от 100. Основните показания ще бъдат направени по гръцката граница, а ключовото заседание по делото ще е в местността…

Виж повече »

Перпендикулярче: В сърцето на Западни Родопи

23 юли - 25 юли
с. Грохотно с. Грохотно,България + Google Map
100лв.

Следвай сърцето си - е казал мъдреца. Слушаме го, и попадаме на правилното място в правилното време - в градът ще бъде жега, а сърцето на Западни Родопи - хлад и свобода. Ще обиколим класически, но златни и неомръзващи места в планината на Орфей.

Виж повече »

август 2021

Перпендикулярче: Чудните Мостове

13 август - 15 август
с. Орехово
100лв.

В разгара на лятото, ще потърсим прохлада под сянката на връх Персенк и Чудните Мостове - емблематични забележителности на Западни Родопи. Основното ни ястие ще бъдат класически родопски пътеки, под сенките на вековни борове, поръсени с древнотракийски камъни. За гарнитура ни очакват упояващи черни пътища, а за десерт - сладките ягодови полета на с. Осиково!

Виж повече »

септември 2021

Перпендикулярче: По следите на Орфей

4 септември - 6 септември
гр. Девин гр. Девин,България + Google Map
100лв.

Вековни гори, водопади, буйни реки и древни мостове - как да не станеш легендарен певец, ако бродиш такива места? Макар че, ако по времето на Орфей имаше колела, каквито има днес, едва ли щеше да си играе с арфата...

Виж повече »

Петнадесети 24-часов маратон – издание за 2021 г.

11 септември @ 13:00 - 12 септември @ 13:00
с. Мътеница Мътеница,България + Google Map
30лв.

Когато 24-часовият маратон по планинско колоездене за 2020 г. приключи, "Крива спица" си даде обещание, че през 2021 г. ще го направим още по-добре. Единственият начин да проверите дали ще си изпълним обещанието, е да дойдете, да поканите приятелите си, да доведете семейството и да покарате здраво. Останалото очаквайте от нас! Това петнадесето (15) по ред издание на 24-часовия маратон по планинско колоездене ще се придържа към познатия формат. В рамките на едно денонощие колоездачите ще трябва да направят възможно…

Виж повече »

октомври 2021

Перпендикулярче: Между Изтока и Запада

1 октомври - 3 октомври
с. Гълъбово с. Гълъбово,България + Google Map
100лв.

Източни и Западни Родопи - всеки дял е със свой уникален характер и уникални богатства. В това Перпендикулярче ще съчетаем и двете в едно, прескачайки от едните в другите. Разбира се, пътеките, които сме подбрали ще ви оставят да се чудите, кой дял ви харесва повече. Правилният отговор е - и двата!

Виж повече »
+ Export Events