Зарежда Събития

« Всички Събития

 • Това event е минало.

17-та Перпендикулярна вселена

1 юли @ 11:00 - 5 юли @ 14:00

140лв.

Началната дата е 1 юли, финалът 5 юли, 2023 г., а голямото велосипедно приключение из Родопите ще тръгне от село Врата.

Село Врата… и този момент ни връхлитат някои наистина стихийни велосипедни спомени!

Не ни дават да мълчим… … заради страхотията на придошлата Арда, заради спасителния тролей, дивите прасета в порутената махала от другата страна, сърните по поляните над Русалско, заради топлите мекици и сока от дива ябълка там. Чудим се как да го опишем… и затова ще спрем.

Трябва да сте там!

"Перпендикулярна вселена" е ежегоден спортно-туристически петдневен преход с планински велосипеди в Родопите, част от спортно-тренировъчния календар на Велоклуб Крива Спица. При участие в организирания петдневен преход с планински велосипеди в Родопите за периода от 01 юли до 05 юли 2023 г., наричан „Перпендикулярна вселена 17“, съм съгласен да спазвам стриктно следните правила:

 1. Движението се извършва само по определения от организаторите маршрут.
 2. При движение по маршрута е задължително да се носи минималната необходимата защитна колоездачна екипировка - каска на главата (а не на раницата). Маршрутът се категоризира като крос-кънтри/all-mountain, теренът се мени постоянно от изкачване към спускане и обратно. Съответно най-подходящата каска е "половинка", или лек/проветрив full face задължително с демонтируем подбрадник.
 3. Всеки участник сам е отговорен за наличността и качеството на подходящ и техничекси изправен планински велосипед, екипировка за бивакуване, храна, вода, санитарни материали за оказване на първа помощ, резервни части за велосипеда си и всичко, което би било необходимо за 5-дневен преход в планината.
 4. Не се допуска участието с електрически велосипеди. Маршрутът е направен за преминаване с конвенционални велосипеди. Не рядко преминаваме през участъци с носене на гръб, където теглото на електрическия велосипед се явява изключително неудобство и безопасното и безпроблемното провеждане на мероприятието. В лагерите няма ток, а капацитетът на камионът за багаж не е предвиден за носене на голямо количество батерии.
 5. Никой участник няма право да изпреварва определения от организаторите водач на групата, нито да изостава зад определения за последен.
 6. При движението си по маршрута, никой от участниците няма право да изхвърля каквито и да било отпадъци.
 7. Всеки участник се задължава при евентуален инцидент да уведоми организаторите и при необходимост да окаже съдействие на друг участник в нужда.
 8. При евентуален отказ от участие в мероприятието, всеки участник е длъжен да уведоми организаторите за решението си и едва след това да се отделя от определения маршрут. В този момент той сам отговаря за доставката на багажа си от следващия бивак до новото му местоположение. Камионът няма да разнася индивидуални пратки.
 9. Подалите заявление за участие могат да се включат в мероприятието, само след като заявката им бъде одобрена от организаторите и бъде заплатена организационна такса от най-малко 140 лева. Платената организационна такса не подлежи на връщане. В случай на неявяване на участника таксата ще бъде зачислена като дарение към клуба и ще бъде употребена за постигане на заложените в устава на клуба нестопански цели.
 10. Всеки участник има право на два вида багаж – който той си носи и този в камиона. Първият не е ограничен. За камиона можете да разчитате на 80 литра багаж и нито литър повече.

За всякакви допълнителни въпроси, всеки участник е длъжен да спазва указанията, дадени от организаторите.

Детайли

Начало:
1 юли @ 11:00
Край:
5 юли @ 14:00
Стойност:
140лв.
Събитие Тагове:
Уебсайт:
kriva.org

Организатор

Велоклуб Крива спица
Телефон:
+359 888 571 028, +359 886 437 703
Email:
info@kriva.org
Уебсайт:
http://kriva.org

Място

с. Врата