Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това event е минало.

15-то Перпендикулярно заседание

17.07.2021 @ 11:00 - 21.07.2021 @ 14:00

80лв.

През 2021 г. Петнадесетото издание на Перпендикулярната вселена ще има съдбовен характер.

Както споменахме в предварителния ананонс на събитието, във втората половина на юли, между 17-ти и 21-ви, Велоклуб Крива спица ще води дело срещу неизвестен извършител за нанасяне на тежки велосипедни щети през цялата изминала година. Ще си връщаме!

За да бъдем убедителни, имаме нужда от свидетели - не по-малко от 100.

Основните показания ще бъдат направени по гръцката граница, а ключовото заседание по делото ще е в местността Съдилището. За награда Перпендикулярните свидетели от 15-ия ден могат да се покатерят до Циганско градище и да изплакнат очи в Бяло море и Атон. После ще се спуснем към изворите на р. Арда и Коритото ѝ...

Откриващото заседание на делото ще се свика на юг от Смолян. Всеки, които успее да се регистрира, ще получи нарочна призовка и допълнителни указания.

Ако искате да се свидетелствате и вие, да вземете криво причастие и да се родите за нов живот, ще трябва да подадете предварителните си показания пред съда на 15-тия Перпендикуляр. Пречистващите му врати се отварят на 23 февруари след 20:00 часа… оказва се, всяка следваща година за все по-кратко.

Формата за регистрация може да бъде намерена по-долу.

Image

При участие в организирания петдневен преход с планински велосипеди в Родопите за периода от 17 юли до 21 юли 2021 г., наричан „Перпендикулярна вселена 15“, съм съгласен да спазвам стриктно следните правила:

  1. Движението се извършва само по определения от организаторите маршрут.
  2. При движение по маршрута е задължително да се носи минималната необходимата защитна колоездачна екипировка - каска на главата (а не на раницата). Маршрутът се категоризира като крос-кънтри/all-mountain, теренът се мени постоянно от изкачване към спускане и обратно. Съответно най-подходящата каска е "половинка", или лек/проветрив full face задължително с демонтируем подбрадник.
  3. Всеки участник сам е отговорен за наличността и качеството на подходящ и техничекси изправен планински велосипед, екипировка за бивакуване, храна, вода, санитарни материали за оказване на първа помощ, резервни части за велосипеда си и всичко, което би било необходимо за 5-дневен преход в планината.
  4. Никой участник няма право да изпреварва определения от организаторите водач на групата, нито да изостава зад определения за последен.
  5. При движението си по маршрута, никой от участниците няма право да изхвърля каквито и да било отпадъци.
  6. Всеки участник се задължава при евентуален инцидент да уведоми организаторите и при необходимост да окаже съдействие на друг участник в нужда.
  7. При евентуален отказ от участие в мероприятието, всеки участник е длъжен да уведоми организаторите за решението си и едва след това да се отделя от определения маршрут. В този момент той сам отговаря за доставката на багажа си от следващия бивак до новото му местоположение. Камионът няма да разнася индивидуални пратки.
  8. Подалите заявление за участие могат да се включат в мероприятието, само след като заявката им бъде одобрена от организаторите и бъде заплатена организационна такса от най-малко 80 лева. Платената организационна такса не подлежи на връщане. В случай на неявяване на участника таксата ще бъде зачислена като дарение към клуба и ще бъде употребена за постигане на заложените в устава на клуба нестопански цели.
  9. Всеки участник има право на два вида багаж – който той си носи и този в камиона. Първият не е ограничен. За камиона можете да разчитате на 80 литра багаж и нито литър повече.

За всякакви допълнителни въпроси, всеки участник е длъжен да спазва указанията, дадени от организаторите.

Детайли

Начало:
17.07.2021 @ 11:00
Край:
21.07.2021 @ 14:00
Стойност:
80лв.
Уебсайт:
kriva.org

Организатор

Велоклуб Крива спица
Телефон:
+359 888 571 028, +359 886 437 703
Email:
info@kriva.org
Уебсайт:
http://kriva.org

Място

гр. Смолян
Смолян, България + Google Map