Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това event е минало.

ПУ, на изток от Рая!

27.06.2020 @ 12:00 - 01.07.2020 @ 14:00

80лв.

В крайна сметка всички заради това живеем. Всеки ден и всяка нощ се бъхтим в името на обещаното щастие, където е вечният мир - Перпендикулярна вселена (ПВ) без тръни.

Пара-дай-са!

Уви! Това място винаги е на кантар, винаги е почти. Tръните са неизбежни.

Все пак през настоящата кръгла 2О2О година от „Крива спица“ сме решили да ви отведем възможно най-близо до Рая - с леко отклонение на изток - по специално избрана траектория, която през очите на Дядо Господ или през сателитите на Google Earth все си изглежда така:

Тук няма никакъв перпендикулярен майтап! Началната точка на безкрайността е гр. Кърджали, а датите на ежегодното велосипедно възвисяване са от 27 юни до 1 юли (от събота до сряда).

Вие как си представяте Рая?

Кривият пророк Атанасий вече го е измислил – невинни кошути пасат, с влажен поглед трепкат, зубри пръхтят, лешояди се реят, не можеш избяга от взора на празното, вечно синьо небе. И сянка, и милост няма. Неизменни са само добрите ни намерения, тук-таме някой асфалтец, каменни пътеки (най-безкрайните в историята на ПВ), безчет въжени мостове и всякакви вкаменелости – сватби, гори, *утки…

Тикане – от време на време.

Села и паланки – преобладаващи.

Заявките за (почти) пълното щастие ще се приемат от 25 февруари нататък по стара, изпитана формула: „добър виц, добър късмет“… или „кой превари, той завари!“

При участие в организирания петдневен преход с планински велосипеди в Родопите за периода от 27 юни до 1 юnи 2020 г., наричан „Перпендикулярна вселена 14“, съм съгласен да спазвам стриктно следните правила:

  1. Движението се извършва само по определения от организаторите маршрут.
  2. Всеки участник сам е отговорен за наличността и качеството на подходящ и изправен планински велосипед, екипировка за бивакуване, храна, вода, санитарни материали за оказване на първа помощ, резервни части за велосипеда си и всичко, което би било необходимо за 5-дневен преход в планината.
  3. Никой участник няма право да изпреварва определения от организаторите водач на групата, нито да изостава зад определения за последен.
  4. При движението си по маршрута, никой от участниците няма право да изхвърля каквито и да било отпадъци.
  5. Всеки участник се задължава при евентуален инцидент да уведоми организаторите и при необходимост да окаже съдействие на друг участник в нужда.
  6. При евентуален отказ от участие в мероприятието, всеки участник е длъжен да уведоми организаторите за решението си и едва след това да се отделя от определения маршрут. В този момент той сам отговаря за доставката на багажа си от следващия бивак до новото му местоположение. Камионът няма да разнася индивидуални пратки.
  7. Подалите заявление за участие могат да се включат в мероприятието, само след като заявката им бъде одобрена от организаторите и бъде заплатена таксата за участие от най-малко 80 лева. Платена такса не подлежи на връщане.
  8. Всеки участник има право на два вида багаж – който той си носи и този в камиона. Първият не е ограничен. За камиона можете да разчитате на 80 литра багаж и нито литър повече.

За всякакви допълнителни въпроси, всеки участник е длъжен да спазва указанията, дадени от организаторите.

Детайли

Начало:
27.06.2020 @ 12:00
Край:
01.07.2020 @ 14:00
Стойност:
80лв.
Събитие Тагове:
Уебсайт:
kriva.org

Организатор

Велоклуб Крива спица
Телефон:
+359 888 571 028, +359 886 437 703
Email:
info@kriva.org
Уебсайт:
http://kriva.org

Място

г. Кърджали
Кърджали, България + Google Map