24hMTB – как да стигнем до старта на маратона?

ivo Новини

Напомняме, че в района на старт-финала най-близката чема е на 500 м – минава се покрай нея по пътя към маратона.  Молим всеки да си носи съдове (бутилки, туби) и да напълни вода за лична употреба.

Също така, не разчитайте на селото за храна и напитки. Селото е малко, има един слабо зареден магазин, който не е ясно дали ще работи.

За да стигнете до старта на маратона:

Oт юг от магистралата се хваща отбивката за Карлово. Минава се с. Труд, Граф Игнатиево, след 10-тина км. се отклонява наляво за Хисар, минава се през Калояново, Дуванлии, Черничево (минава се покрай селото, но има табела за влизане в населено място) – на края му се хваща разклона за наляво за Старосел(има табела). Минава се през Старо железаре и малко след края на следващото село – Паничери, се хваща надясно за Мътеница.
От север от Карлово се хваща за Хисаря. От Хисаря се отива в с.Черничево и от там се хваща надясно към Старо железаре. Минава се през Старо железаре и малко след края на следващото село – Паничери, се хваща надясно за Мътеница.
От центъра на селото следвайте табелите за маратона. До там се стига само по около 700 метра черен път – широк, относително равен и песъклив. Минава се с всякакви коли, но все пак се оглеждайте – има два участъка, където трябва да се подходи с малко внимание. Ако някой все пак прецени, че не може да си закара колата то дам, на центъра на селото има достатъчно място за паркиране.
В началото на черния път е единствената чешма. Тук може да напълните вода за лична употреба.

Нека благодарим още веднъж на парньорите на маратон – Velocity (IXS и XLC), XCoSports (Silva), Stenata (Deuter) и CRAFT. Техните награди очакват победителите!