24 часов маратон 2012 – първенците

ivo Новини

Над 90 състезатели премериха сили в шестото издание на “24-часов маратон по планинско колоездене”, организиран от Велоклуб “Крива спица” в района на село Мътеница, община Хисар.

Маратонците се надпреварваха ден и нощ в продължение на цели 24 часа по специално подбрано и съвсем ново трасе с обща дължина 11 км и вертикална денивелация от 280 м.

Новият маршрут единодушно беше оценен като най-добрият досега и позволи борбата за наградите да бъде жестоко оспорвана буквално до последните минути на 23-я час във всяка от 4-те състезателни категории.

Наградите – облекло IXS, инструменти и аксесоари XLC, осигурени от Velocity Bike Shop, челници и вело светлини SILVA осигурени от XCoSports, раници и аксесоари Deuter, oсигурени от магазини “Стената” и висококачествена екипировка от CRAFT, грабнаха:

Категория “Соло – мъже“ (индивидуално участие – мъже)

 1. Тодор Ангелов (КК Алекси Николов) – 27 обиколки (300 км / 7500 м денивелация)
 2. Васил Рачев (КК Сините Камъни) – 26 обиколки
 3. Христо Смилков – 24 обиколки

Категория “Соло – жени” (индивидуално участие – жени)

 1. Анелия Карагьозан (КК Алекси Николов) – 18 обиколки (200 км / 5100 м денивелация)
 2. Адриана Станкова (Велоклуб Крива Спица) – 15 обиколки
 3. Таня Тодорова (Велоклуб Крива Спица) – 13 обиколки

Категория “Соло – отбори по двама”

 1. Тодор Балчев / Атанас Скатов – 17 обиколки (190 км / 4800 м денивелация)
 2. Калин Пенев / Светлин Панчев – 14 обиколки
 3. Ивайло Стоянов / Пламен Тодоров – 12 обиколки

Категория “Щафети”

 1. “179°“ (Христина Козарева, Васил Василев, Дамян Калагларски, Емил Кръстев) – 34 обиколки (380 км / 9600 м денивелация)
 2. „ShturKur Bike Team” (Емил Шукадаров, Симеон Джанджев, Петър Йорданов, Асен Гергинов)
 3. „Корояд” (Любомир Ботушаров, Мартин Мавров, Софияди Чакравардая, Георги Петков)

Специалната награда “Купата на Крива спица” – ръчно изработена от стари велосипедни вериги ваза за цветя, бе присъдена колективно на двата щафетни отбори от Банско, съставени изцяло от граждани на Великобритания, живеещи в България, които се надпреварваха със страхотен хъс, младежки ентусиазъм и най-весело настроение!

“Крива спица” благодари на всички участници и зрители, които направиха това състезание незабравимо, както и на партньорите на маратона – Velocity Bike Shop, XcoSports, Стената и CRAFT.