24-часов маратон по планинско колоездене 2014 – броени дни до старта

ivo Новини

24 часа на колело с „Крива спица“

Звучи трудно, а „Крива спица“ звучи странно и повечето хора си мислят, че е само шега. В българското планинско колоездене обаче това е вече традиция и разпознаваема марка. Наред със закачката, доброто настроение, но най-вече с много задружни усилия, тази година ентусиастите от Велоклуб „Крива спица“ организират за осми пореден път 24-часовия маратон по планинско колоездене.

Вече над 100 колоездачи са регистрирани за денонощната надпревара, която ще се проведе на 6 и 7 септември 2014 г. по разнообразно трасе край село Мътеница, Хисарско в три категории:

(1) индивидуални състезатели (соло-мъже и соло-жени), където предизвикателството е най-сериозно – от началото до края борба с трасето и собствената воля за още една и още една обиколка;

(2) в отбор от по двама състезатели, без значение на пол и националност, които рамо до рамо, гума до гума трябва да устоят на гората, тъмнината и умората; и

(3) в отборни щафети, където от двама до четирима колоездачи се редуват да дават всичко от себе си в стремежа отбора им да натрупа най-много обиколки по 11- километровото трасе.

Маратонците ще мерят сили за наградите на веломагазини Velocity (www.velocity.bg), магазини Стената (www.stenata.com), магазини за спортна екипировка Basecamp (www.basecamp-shop.com), велобагажници IVTEC (www.ivtec-bikeracks.com), световно известните байк марки IXS и XLC, както и иконите в спортно-туристическото оборудване Deuter, Julbo, ножове Gerber, мобилни светлини и компаси Silva, а момчетата от FixNRide (www.fixnride.com) ще осигурят сервиз на място.

Стартът ще бъде даден в 13:00 часа на 06.09., а финалът е по същото време на следващият ден. Лагерът край село Мътеница е на достъпно за автомобили място, край сенчеста и мека поляна. Доведете семейството и приятелите си, защото подкрепата им ще е ценна.

С медийната подкрепа на MTB-BG (www.mtb-bg.com), екстремно списание 360 (www.360mag.bg) и Peter Savov Photography (peters-photo.net).