24-каратов маратон

Димитър Щуров Новини

Това велосипедно събитие не само привлича колоездачи и близките им от цялата страна, но ги прави щастливи.

Кауза, която си струва!

Десетото юбилейно издание на 24-часовия маратон по планинско колоездене в с. Мътеница приключи. Свърши като домашен сметанов сладолед в топъл октомврийски ден…

Ето и класирането по категории и изядени сладоле… упс! …обиколки на трасето:

Класиране

Класиране

Класиране

Класиране

Някои отзиви от медиите за „скъпоценното“ и думите на самите златотърсачи (на щастие)… По-долу са и снимките на Владимир Русев – регистратор, съдия, фотограф и още нещо.

За това десетилетие много неща на състезателната сцена се промениха, но духът на това уникално събитие някак се запази непокътнат… времето бе толкова хубаво, толкова подходящо за празник, че макар по брой състезатели да не бе отбелязан рекорд, такъв със сигурност имаше от гледна точка на брой присъстващи. А това за мен е и един от най-важните атестати за едно състезание по планинско колоездене. Защото с повече или по-малко усилия, всеки може да привлече голям брой участници – било с атрактивен формат, било с щедър награден фонд, било просто с близост до столицата или с леко и достъпно за повечето любители трасе. Но почти не се сещам за друга надпревара, която така трайно и силно да привлича все повече наблюдатели. А когато едно МТБ събитие е интересно не само за участващите, това означава много!Любомир Ботушаров (www.mtb-bg.com)
Забавлявахме се, гонихме се, топлихме се на огъня и т.н. 🙂 Голям палец за Крива, че го организириха и тази година, въпреки колебанията им. Мисля, че и вие самите се надъхахте за догодина… че не бяхте сигурни дали искате да се занимавате, преди този старт?Веселин Стойчев, Клуб "BT Revolution"
Това е най-доброто състезание с най-доброто трасе, от тези на които съм присъствал. Отделно, че има няколко дисциплини и толкова много публика го прави наистина неповторимо. 🙂
Благодаря ви, Криви, участници, айляци и фотографи.wheels, Клуб "Илчов баир"