„Фитнес уикенд“ в Пловдив – 27 април

ivo Новини

Велоклуб “Крива спица” ще се включи в организацията на “Фитнес уикенд” – спортен фестивал, съпътстващ провеждането на “Балканско първенство по културизъм и фитнес”, на което Пловдив е домакин тази година.

22-то Балканско първенство по културизъм и фитнес, ще се проведе на 27 април 2013 година в Международен Панаир Пловдив палата №6. Организаторите на проявата инж. Ким Мерджанов председател на СК “Масъл Арт” и д-р Светомир Хубенов издател на списание “Мускули и Фитнес” имат идеята да превърнат това събитие в спортен празник на град Пловдив като съберат на територията на панаира състезания както за гледане, така и за участие от всички любители на спорта. За първи път в Пловдив панаирното градче ще събере толкова спортни прояви на едно място – Бодибилдинг, фитнес, бикини, бодифитнес, аеробика, спининг, зумба, стрийт фитнес, стронгмен, канадска борба, колоездене, бягaне, универсален атлет.

На площадката пред палата 6 ще бъде наситено със спорт и спортни събития. Велоклуб „Крива спица“ ще изгради забавно и атрактивно трасе, симулиращо планинско колоездене, в парка до 6-та палата. Всеки желаещ ще може да направи обиколка на трасето за време, а най-бързите ще спечелят награди, най-голямата от които – чисто нов велосипед от спонсорите на първенството. Мераклиите, които нямат собствени велосипеди, ще може да се възползват от тестови колела и каски (задължителни за планинското колоездене) предоставени от „Лидер 96“. За да е честно, момчетата от „Крива спица“ няма да се състезават, но ще правят демонстрационни обиколки и ще предават практически уроци по колоездене.

За втора поредна година ще се организира състезание по стрийт фитнес, като тази година патрон на турнира ще бъде участникът в 6 Олимпиади Йордан Йовчев, който ще съдийства, ще награждава и разбира се ще направи едно съчетание на висилка, за да вдъхнови младите участници в турнира по стрийт фитнес.

Тук ще бъдат и най-силните мъже на България, за да покажат колко сила трябва, за да се вдигне 170 кг камък над земята, как се обръща гума с тегло 300 кг и как се тегли камион.

Ще има турнир по канадска борба, в който ще могат да участват всички записали се през деня. На откритата сцена ще има различни демонстрации по бойни спортове.

Известният в страната сайт за бягане www.runbg.net ще е организатор на бягане обиколката на панаира със звучното име „Пловдив Урбан Рън” с трасе от 2.5 км, и дистанции 5 и 10 км, а така също ще има и дистанции за най-малките участници от 400 м, а също и с ходене да обиколим панаира тъй като целта ще е в този ден да се изгорят повече калории и разбира се да се забавляваме.

Момчил Милев създател и организатор на турнира Универсален Атлет ще проведе третото издание на турнира в гр. Пловдив.

В непосредствена близост в палата №7 ще се проведе Аерофест 4. АЕРОФЕСТ ще се проведе за 4 път, на 27.04 и 28.04, като първият ден ще се състоят аеробните занимания, а втория – уъркшоп по функционален трейнинг. Гости тази година ще са Алесандро Оливери от Италия и Кристина Константинеско от Румъния. Двамата се официални РИЙБОК презентъри, международни аеробик инструктори.

Освен международните презентъри, на фестивала ще участват и не по-малко добрите български такива: Ася Павлова (порт де бра, зумба), Камелия Васова (зумба), Росен Димитров (груп сайклинг, зумба и порт де бра), Теодора Йовкова (порт де бра и груп сайклинг), Павлина Василева (зумба, пилатес), Ани Станчева (пилатес), Боряна Стоилова (фънкшънал треининг, пилатес), Мартин Гаджев (тае бо), Валентина Недева (зумба), Мария Аврамова (зумба), Таня Лулчева (степ, денс, фънкшънал трейнинг). Фестивала ще се проведе на 2 сцени в палaта номер 7 и пред нея. Уъркшопа на Алесандро Оливери ще бъде в хотел „Санкт Петербург“ в неделя на 28.04.2013.