Отново 7 хълма в Пловдив!

Димитър Щуров Новини

Време е да приветстваме с овации новото попълнение в обединените колоездачни сили под тепетата и в България – Велоклуб 7 Hills!

Изминалия уикенд другарите ни от новото формирование участваха в първото си сътезание – ПланАински маратон в дистанцията 37 км, категория “Мастърс”.

Въпреки лошото време и тежките условия „Седемте хълма“ се представиха отлично – Христо Златев спечели бронзов медал! Останалите участници също се представиха достойно, като клубът има още трима представители в първите десет – Атанас Попов (също Крив!) е шести, Георги Георгиев (и той също крив!) – девети и Петър Димитров – десети.

С този летящ старт, Велоклуб 7 Hills запрята ръкави и отправя взор към своята цел и фокус – а именно, набиращата все повече масовост и популярност в българското колоездене дисциплина “Крос кънтри”.

По максимата “два клуба са повече от един”, Велоклуб Крива Спица е изключително радостен, че силите под тепетата и в полите на Родопите – за организация на мероприятия, развитие на маршрутна мрежа и поддръжка на любимия ни Велопарк Пловдив – се удвояват!

Още тази година очаквайте много съвместни инициативи, в които двата клуба ще бъдат партньори!