24 часов маратон

Ден и нощ на велосипед

Да отидеш на работа с велосипед е нормално, да караш с приятели или семейството в планината е приятно, но какво е 24 часа да не слизаш от колелото? А ако вали?

Искате ли да разберете? Достатъчно дръзки ли сте да участвате? Всяко година в края на лятото шантавата „Крива спица“ организира 24 часов маратон по планинско колоездене, в което всеки запален колоездач може да опита границите на своите сили, издръжливост и характер.

Категориите за участие са три:

  • индивидуални състезатели (соло-мъже и соло-жени), за които предизвикателството е най-сериозно – сами от началото до края трябва да се борят с пресеченото трасе и себе си;
  • отбор от по двама състезатели, без значение на пол и националност, рамо до рамо, гума до гума трябва да устоят на гората, тъмнината и умората;
  • отборни щафети от двама до четирима колоездачи, които един след друг се стремят да дадат всичко от себе си, за да преборят конкурентите и завъртят най-много обиколки.

В рамките на едно пълно денонощие победители са участниците с най-много пълни обиколки по разнообразно и забавно трасе.

Стартът обикновено е в 13:00 часа, а финалът е по същото време на другия ден.

От вас е желанието, силата и положителното настроение, а от „Крива спица“ – организацията, денонощната подкрепа и… както обикновено, айряна. Дъждът го обсъдете с друга инстанция.

Повече за регламента и последното издание на тази епична проява може да видите тук.

Видео репортаж 2013

Нашите приятели от ХобиТВ любезно предоставиха предаването, което заснеха и излъчиха за „24 часов маратон по планинско колоездене 2013“. Приятно гледане!