Велопарк Пловдив – пролетно почистване

ivo Новини

Близо 15 доброволци от Велоклуб „Крива спица“ се включиха в пролетното почистване и възстановяване на „Велопарк Пловдив“ тази събота.

Благодарение на милостивата зима, велосипедните съоръжения не се нуждаеха от много ремонти и бързо бяха приведени в годен за каране вид, след което бяха тествани, както от кривите спици, така и от обичайните посетители на велопарка, които само чакаха доброто време за да извадят колелата от гаражите.

За съжаление, обаче, гражданите, използващи паркинга на бул. Свобода на входа към „Велопарк Пловдив“ не са били толкова милостиви, а направо изключително жестоки. В течение на година входът към парка бе превърнат в бунище, от което доброволците от „Крива спица“ изнесоха над 15 столитрови чували пълни догоре с отпадъци.

Надяваме се, че съвестта на гражданите все пак ще се събуди заедно с пролетното събуждане на природата, а ние от своя страна ще се обърнем към районната община с препоръка да бъдат разположени контейнери за отпадъци на въпросния паркинг.

С почистването на Велопарк Пловдив поставяме началото на активния сезон за тази година, през който сме подготвили подобрения на велопарка, събития в града и в планината, състезания и разбира се – карания в планината!

Още снимките от пролетния ден – в галерията ни във Фейсбук. Благодарим на Георги Казаков за фотографиите!