Велопарк Пловдив – почистване и възстановяване

ivo Новини

„Велопарк Пловдив“ преживя лютата зима не без поражения – освен ерозията от обилното снеготопене, най-много пострадахме от студената безчовечност – прекрасната чешма, която красеше парка беше вандалски разбита! Същата участ сполетя и една от информационните табели.

Противно на здравия разум, в първите дни след изчезването на снега, по съоръженията в парка са карали мнозина колоездачи независимо от изключително неподходящите кални условия, с което е нанесена значителна вреда!

Отново напомняме на всички, че паркът трябва да се пази – карането в кално време е пагубно за 6 месечния труд на десетките доброволци, изградили Велопарк Пловдив!

Днес, с първите топли лъчи на пролетното слънце, членовете на Велоклуб „Крива спица“ почистиха велопарка и прилежащите към него подходи и изнесоха 6 огромни чувала пълни с боклук. Започнаха и дейности по възстановяване на счупената табела. Чешмата също ще бъде съградена на ново!

Възстановителните дейности по съоръженията в парка ще продължат през идния уикенд – 17 и 18 март, за да може час по-скоро паркът да е готов за каране! Всички доброволци, желаещи да помогнат са добре дошли.

С преминаването през пролетния сезон се очакват периоди на интезивни валежи – напомняме за пореден път, че в кално време в парка не бива да се кара!

За да бъде още по-ясно, ще бъдат изработени специални знаци, указващи дали карането е разрешено или не и ще бъдат поставяни в зависимост от условията.