Велопарк Пловдив – вандализъм с хепи енд

Пенчо Стефанов Видео, Новини

Ние от Велоклуб Крива спица сме свикнали да получаваме предимно похвали за яките ни проекти и състезания. Но в един слънчев ден на електронната ни поща пристигна тревожно съобщение от едно момче, което редовно кара в парка:

“Здравейте, счупиха wall ride-a. От спортното училище са. Готов съм да съдействам. Може ли да направим нещо? ”

Доста усилия…
… са необходими…
… да постигнеш това.

Не изневерихме на спортната си дисциплина. В рамките на следващия работен ден желанието ни за справедливост роди строг план за действие:

Официално оплакване до Директора на Спортното училище -> Разговор с виновниците -> Признания без бой -> Дисциплинарно наказание -> Сформиране на бригада за ремонт.

Бригадири в планиране
Бригадири в действие

Велоклуб Крива спица остро критикува вандализма във всичките му форми. След успешното ремонтиране на платформата си стиснахме ръцете с виновниците и си обещахме да градим, а не да рушим. След тази случка ние сме повече от доволни. Доволни сме от будната реакция на свидетелите, от разбирането и кооперативността на училищното ръководство. Не случайно една от мисиите на Клуба гласи:

“Да стимулираме активния начин на живот и да подпомогнем създаването на гражданско общество.”

Всички са доволни

Велопарк Пловдив събира ежедневно огромен брой колоездачи, придружители и зрители, начинаещи и профита. Проектът е реализиран през 2011 г. в партньорство с Община Пловдив, Район “Западен”, 9 фирми и неправителствени организации както и над 40 доброволци. Повече информация за историята на проекта ще намерите на сайта на Велоклуб Крива спица. Дейностите по проект „Велопарк Пловдив“ продължават с изграждане на допълнителни съоръжения и активна поддръжка на вече изградените. Ако желаете да подкрепите проекта – свържете се с нас.