Байк-трял шоу с Dare2b на Велопарк Пловдив

ivo Новини

DARE2b ще представи уникално Bike Trial шоу на „Велопарк Пловдив“

Бен Травис и Рос Макартър от отбора M.A.D., спонсориран от марката, ще направят демонстрации за публиката в София и Пловдив

Феновете на велосипедния спорт ще имат възможност да се насладят на уменията на двама състезатели от отбора M.A.D. – Великобритания, спонсориран от световноизвестната марка за спотни стоки DARE2b. Шоуто в София ще се проведе в петък, 15 юни 20120, от 19 часа пред паметника на Съветската армия – обичано място от феновете на велосипеда. Шоуто в Пловдив ще се проведе с подкрепата на клуб „Крива спица“ на територията на Велопарк Пловдив в събота, отново с начален час 19 часа.

За шоуто ще бъде изградено временно трасе с препятствия от палети, пънове, автомобилни гуми и варели, като райдърите ще използват за трикове и елементи от градската среда – стълби, прагове, огради.

Освен гостите от Великобритания в спектакъла ще се включат и представители на спортен клуб „Байктраял София“, които допълнително ще покачат градуса на шоуто.

Феновете ще имат възможност да се насладят на специален DJ set, представен от Monster Energy, а Drag Bicycles ще представят най-новите си модели велосипеди.

Събитието се организира от верига магазини SLS – официален вносител на DARE 2b, Regatta, Rossignol, Quicksilver, Roxy, Mizuno, Thule.

Какво е байктраял (biketrial, trials)?

Байктраял е дисциплина в колоезденето, като основна цел е преодоляването на различни препятствия в градска или естествена среда. Преминаването на препятствия става чрез различни скокове с колелото. Именно поради тази прична е изключително важна физическата подготовка на колоездача. Самите препятствия могат да бъдат различни по размер и форма, а за тренировки се изграждат изкуствени трасета от палети, макари, варели, гуми и т.н. Основната идея е да не се стъпва с крак върху препятствието, кото по време на състезание стъпването се отчита като наказателна точка – участникът с най-малко наказателни точки печели състезанието.

Ben Travis, 26 г.

Постижения – Scottish elite trials 2010 – първо място, British trials cup final – трето място, биколил е Англия със стрийт колело
Велосипед – Marinobike
Дрехи – DARE2b

Две филмчета, които казват всичко за Бен:
http://www.youtube.com/watch?v=Y78gczZSvzk
http://www.youtube.com/watch?v=UjJkiF-xVNk&feature=relmfu

Ross McArthur, 25 г.

Велосипед – Marinobike
Дрехи – DARE2b

Повече информация за M.A.D. –  http://www.m-a-d.co.uk/

Спортен клуб Байктраял София

Клубът обединява в себе си най-добрите български байктраял колоездачи. Целта на клуба е да организира и провежда демонстрации и състезания, които да популяризират спорта байктраял и разпространението у в страната.

DARE 2b

е английска компания, която предлагa дрехи с високо качесто на достъпни цени. Фирмата произвежда екипировка за всички сезони. Лятната колекция на dare2b е подходяща за каране на колело в различни стилове – AM/XC/DH/Street. Освен спортна екипировка, марката предлага и богата гама дрехи за града, екипировка за зимни спортове, както и дрехи за най-малките..

DARE2b е спонсор на отбора M.A.D, който е от водещите в Англия. През изминалата година те са организирали 96 събития за по малко от 140 дни и са направили над 450 демонстрации

DARE2b са спонсорирали The 2011 British Bike Trial Championships, Nutcracker Series, TrialsQueens – the British Championships at Hook Woods

Повече информация за Dare 2b – http://www.en.dare2b.com/